nico napisał:
Można używać "fabryczną" pirotechnikę np. granaty dymne albo samoróbki granatów airsoftowych?
zalezy z czego one sa zrobione i jaka maja sile ale raczej wolelibysmy unikac samorobek
Styku napisał:
czy niezrzeszeni gracze mogą uczestniczyć?
Pozdro
no jasne ze tak... poprostu zrob liste obecnosci jednoosobowa i nie wpisuj nazwy ekipy
fabryczne jak najbardziej mozna... zarowno dymne jak i airsoftowe... dopuszcalne sa rowniez zwykle petardy hukowe zamiast granatow airsoftowych... wowczas przyjmuje sie ze ranne zostaja osoby stojace w promieniu 5m od wybuchu granatu....
Z tymi petardami to raczej słaby pomysł już lepiej pozwolić na granaty samoróbki na bazie petard bo inaczej komuś może stać się krzywda. I dobrze by było gdyby była limitowana ilość granatów airsoftowych bo paczka petard jest tania i niektórzy mogą biegać z setką petard.
granaty tez moga zrobic krzywde... tak samo jak lyzka z woda... nie powiedzialem ze zabronione jest uzywanie granatow tylko ze wolelibysmy ich nie widziec na akcjach... jesli jednak jestes pewien ze sa bezpieczne i straz zlotowa nie bedzie miala zastrzezen na miejscu zlotu to smialo mozesz ich uzywac... pzdr
Tylko że łyżką z wodą cieżko jest zrobić krzywdę niechcący a rzuconą petardą za przeszkodę bardzo łatwo jak będzie jeszcze niefortunny zbieg okoliczności i komuś wpadnie za koszulę to może być mała tragedia.
A taki granat co najwyżej narobi siniaków.
Ostatnio edytowany przez nico (2008-03-13 14:17:38)
że tak zapytam NICO z czego robisz własne granaty kulkowe ?? pytam .... bo 99% granatów własnej roboty jest robione na podstawie właśnie petard hukowych
także czy zwykła petarda, czy granat kulkowy na podstawie petardy dla mnie jest jednym i tym samym i niestety niesie te same niebezpieczeństwo ...
Chyba że znasz eliksir na robienie granatów bez użycia środków pirotechnicznych to proszę ciebie o koleżeńską rade i pomoc (jakieś namiary na instrukcje, filmik, )
CO innego jeśli mowa o dymnych tu się nie ma czego czepić
Chyba że znasz eliksir na robienie granatów bez użycia środków pirotechnicznych to proszę ciebie o koleżeńską rade i pomoc (jakieś namiary na instrukcje, filmik, )
Proszę ;-) http://youtube.com/watch?v=HuyRpKnAlj4 bardziej do budynków xD
także czy zwykła petarda, czy granat kulkowy na podstawie petardy dla mnie jest jednym i tym samym i niestety niesie te same niebezpieczeństwo ...
Tylko że granat AS ci raczej nie wpadnie za koszulę i ma znacznie mniejszą energię(większość poszła na rozerwanie i "rozpylenie" grochu/kulek). Ja granaty kupuję na wmasg.pl xD A poza tym trochę trudno będzie się zorientować kiedy się zostało zabitym przez granat. Dlatego lepiej będzie dopuścić granaty tylko z grochem/kulkami nie są na tyle drogie żeby tylko nieliczni mogli sobie na nie pozwolić. A z petardami będzie tak że niektórzy kupią sobię kilka pudełek i będzie jak ostrzał artyleryjski.
CO innego jeśli mowa o dymnych tu się nie ma czego czepić
Większośc granatów dymnych domowej roboty wytwarza toksyczny dym ;-) i spala się w bardzo wysokiej temperaturze 600-1000C.
sorry za OT ale kiedy zobaczyłem początek filmiku to pomyślałem że ktoś se jaja robi A tu rzeczywiście tanio i całkiem dobry efekt.
Ostatnio edytowany przez Styku (2008-03-13 17:29:43)
Czy jest mozliwość przyjechania w piatek 9 maja popoludniu i skorzystania z pola namiotowego. Wiekszosc czlonkow naszej ekipy jest z Gdanska i w sobote 10 maja by musieli bardzo wczesnie wyjechac.
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Drozd (2008-04-13 13:10:51)
Yoshi napisał:
Tak, to ważne pytanie
A tak poza tym... To w organizacji coś się rusza? Gdzie scenariusz? Ilu już zgłoszonych?
wstepnie zgloszonych jest okolo 70 osob... czesc ekip nie potrafi jeszcze podac konkretnej liczby osob a tylko jedna zlozyla oficjalne zgloszenie co jest zrozumiale z powodu terminu skladania zgloszen... spodziewamy sie troche ponad 100 osob
jezeli chodzi o organizacje to jest ona w koncowej fazie realizacji... szczegoly bedzie mozna ocenic na miejscu...
Drozd napisał:
Czy jest mozliwość przyjechania w piatek 9 maja popoludniu i skorzystania z pola namiotowego. Wiekszosc czlonkow naszej ekipy jest z Gdanska i w sobote 10 maja by musieli bardzo wczesnie wyjechac.
pozdrawiam
co do wczesniejszego przyjazdu w tym przypadku to nie ma problemu... nasz klient nasz pan
Hehe dobra to dajta kom. to sie zdzwonimy
Ostatnio edytowany przez Drozd (2008-04-18 16:56:59)
No i po zlocie:) Jak dla mnie bylo bardzo fajnie, miodnie i w ogóle teren boski! Wiekszosc ludzi tez bardzo pozytywnych;) Było by jeszcze lepiej gdyby ktos nie za***al nam flagi brytolskiej:/
Ostatnio edytowany przez Drozd (2008-05-11 16:21:57)
Co tu duzo mowic, dla mnie bomba Teren miodny, ludzie miodni... jedynym mankamentem byli czasem pojawiajacy sie terminatorzy
Ale na nich nie ma skutecznego środka
Kiedy mozna liczyc na zdjecia? :>
Pozdro dla całego teamu S.U.K.A.
Ostatnio edytowany przez Styku (2008-05-12 13:02:00)
http://picasaweb.google.pl/MarqsOPGP/Bo … otkiByOPGP
Wszystkie fotki by OPGP - Miłego oglądania:)
A ja jestem ciekaw ile organizatorzy naliczyli uczetstników Byla ta 100-ka?
Dzięki wielkie za fajne spotkanie, miło było wspólnie powalczyć i spotkać znajome twarze - do następnego razu!
Wspólnie z "Gwardią" wymiataliśmy! Dzięki chłopacy za świetną współpracę!
Moje zdjęcia jako paczka. Galeryjki nie chciało mi sie już robić. Ogólnie to zwykłe "pstyki" - do tego kompresja zdjęcia zjadła . Połowę jednego scenariusza połaziłem z aparatem - jak ktoś się nawinął to zrobiłem zdjęcie, za specjalnie nie szukałem 'akcji'. Podpis duży bo tak jakoś mi sie zrobiło...
http://www.synthesis-group.pl/nikus/air … 5.2008.rar (~9MB)
pierwszego dnia bylo okolo 80 osob natomiast drugiego lekko ponad 60.. dokladniejsze dane podam jak zakoncze egzaminy maturalne - obecnie nie mam czasu leciec na twierdze zeby sprawdzac papiery pzdr
mtz napisał:
jesli ktos (oczywiscie przez pomylke) spakowal flage RRR (brytyjska) to prosze dac znac na pw.
Widzę, że ten ktoś nie ma jaj żeby sie przyznać do zaj***nia naszej flagi, a tym bardziej do jej oddania. Już tylko czekać jak zaczną ginać aegi lub inne cenne rzeczy. Powinno to dać do myślenia organizatorom.
Nowy Zlotowicz
maly pokaz po paru kompletach zdjec.. dobre dla oka i przyjemne dla ucha.. zapraszam do lookniecia:)
http://pl.youtube.com/watch?v=QaEuLSOsLC4
PS: gdzie mozna jeszcze wylapac zdjecia ze zlotu oprocz wyzej wymienionych linkow?? z gory thx
Ostatnio edytowany przez 1 shoot 1 kill (2008-05-19 05:44:59)